MasterChef'in çekildiği Bilişim Vadisi nerede, nasıl gidilir? Bilişim Vadisi'nde neler var?

MasterChef dün akşam ekran başındaki izleyenleri Bilişim Vadisi'ne götürdü. Türkiye'nin en büyük teknoparkı olan Bilişim Vadisi, inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümeyi amaç ediniyor. Peki, MasterChef'in çekildiği Bilişim Vadisi nerede, nasıl gidilir? Bilişim Vadisi'nde neler var?

TV 8'de ekrana gelen yemek yarışması bu kez Bilişim Vadisi'ni ziyaret ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da konuk olduğu programda MasterChef'in çekildiği Bilişim Vadisi nerede, nasıl gidilir? Bilişim Vadisi'nde neler var? sorusu soruluyor. İşte konuya dair tüm detaylar...

BİLİŞİM VADİSİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Bilişim Vadsisi Gebze/Kocaeli'nde yer alıyor.

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda teknolojik gelişiminin hızlanması adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, KOSGEB, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, TOSB ve TSE paydaşlığında hayata geçirilen Bilişim Vadisi, pek çok önemli etkinliğe sahne oluyor.

Arsa büyüklüğü 3,3 milyon metrekare olan Bilişim Vadisi 1,5 milyon metrekare kapalı alanla Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olma durumunda.

Kocaeli'de Bilişim Vadisi'ne 490 numaralı hat ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. İnovasyon ve Ar-Ge'nin adresi olan Bilişim Vadisi ile Gebze Teknik Üniversitesi arasında seferlerine başlayan hat 490 ile aktarmasız tek otobüs ile ulaşım sağlanabiliyor.

BİLİŞİM VADİSİ'NDE NELER VAR?

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçiyor.