MasterChef Tahsin Küçük kimdir, çeyrek finale yükseldi mi? MasterChef Tahsin Küçük kaç yaşında, nereli?

MasterChef Türkiye 2021 yarışmacısı Tahsin Küçük bu haftaki son çeyrek finale yükselen isim oldu. TV8'de büyük ilgiyle izlenen MasterChef yarışma programına kaldığı yerden mücadele devam edecek olan Tahsin Küçük'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki MasterChef Tahsin Küçük kimdir, neden elendi, kaç yaşında, nereli?

Tahsin Küçük, MasterChef çeyrek final için yarıştığı son oyunda kazanan isim oldu. Yarışmaya katıldığı ilk günden beri büyük başarılar elde eden Tahsin Küçük, MasterChef Türkiye 2021 sezonuna damga vuran isimler arasında yer aldı. İnternet aramlarında "MasterChef Tahsin Küçük kimdir, çeyrek finale yükseldi mi, kaç yaşında, nereli?" sorularına yanıt arayanlar için detaylar haberimizde.

TAHSİN KÜÇÜK ÇEYREK FİNALDE!

MasterChef Türkiye'de Tahsin ile Dilara, son çeyrek final bileti için karşı karşıya geldi. İlk oyunda konuk şef Osman Sezener'in özel tarifi için yarışmacılar mutfağa girdi. İlk oyunda dört şef tarafından değerlendirme yapıldı. İlk oyunda Tahsin 28, Dilara 19 puan aldı.

Günün ikinci oyununda yaratıcılık oyunu oynandı. Oyunda verilen ana ürün koruk suyu idi. Bu ürünün ön planda olacağı kreatif tabak için tezgahlarını başına geçti. Tüm maharetlerini sergileyen yarışmacılar, şeflerden yüksek puan almaya çalıştı. İkinci oyunda Tahsin 18, Dilara 28 puan aldı.

İki oyunda verilen puanlar sonucunda yarışmaya beşinci olarak veda eden isim Dilara oldu. Tahsin ise çeyrek finale yükselen isim oldu.

TAHSİN KÜÇÜK KİMDİR?

MasterChef Türkiye kadrosuna giren Tahsin Küçük, 15 Haziran 1997 Kocaeli doğumludur. 23 yaşındaki Tahsin Küçük, aslen Trabzonludur. 7 yıldır İstanbul'da hayatını sürdüren MasterChef Tahsin, mesleğe girişinde ailesinin büyük destek olduğunu ifade etmektedir. Yemek yapmanın yanı sıra birçok dans türüyle ilgilendiğini aktaran Tahsin, kendisi için önemli sloganın 'Ben İstersem Yaparım' cümlesi olduğunu belirtiyor.

Kocaeli'de doğan Tahsin Küçük, Ulu Gazi İlköğretim okulunu bitirdikten sonra liseyi de Yunus Emer Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul'a gelen Tahsin Küçük burada Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur.

Tahsin Küçük, istediği mesleklerin hiçbirine babasının sıcak bakmadığını ve bir gün babasına yemek yaptığını, babasının bu yemeği yedikten sonra 'Ellerine sağlık oğlum, sen bunu meslek olarak yapmalısın' sözler üzerine harekete geçerek ailesinin de desteğiyle kariyerine başlamış. 13 yaşında mutfağa bulaşıkçı olarak girdiğini söyleyen Tahsin, 10 yıldır bu sektörde yer aldığını söylemektedir.

2015 yılında Ver Fırına isimli yarışma programına 17 yaşındayken katılan ve internetten öğrendiği tarifler ile bu yarışmada iyi bir derece yakaladığını aktaran MasterChef Tahsin, burada yakaladığı başarının gücüyle üniversite yıllarında da pek çok yarışmaya katılarak derece elde ettiğini belirtmektedir.

Eğitim hayatı boyunca Türkiye'nin önde gelen şefleriyle birlikte çalıştığını söyleyen Küçük, 'çok iyi projelerde yer aldım' diyor. Mezuniyetiyle birlikte menüsünü hazırladığı 2 restoranda sosları ve reçeteleriyle, satılabilir yemek zincirine yeni oluşumlar kazandırdığını aktaran Tahsin Küçük, Türk televizyonlarında bulunan gündüz kuşağı yemek programlarında da yemek editörü olarak görev yaptığını ifade ediyor.