MasterChef Empanada tarifi: Empanada böreği nasıl yapılır, malzemeler neler?

MasterChef Türkiye'de rekabet tüm hızıyla devam ediyor. 3. turda ana kadro yarışmacılarının seçildiği MasterChef'ye bugün istenilen yemek Empanada olarak açıklandı. Empanada (Empanadas) İspanya ve Güney Amerika'da çi doldurularak yapılan bir börektir. İzleyiciler Empanada ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, empanada böreği nasıl yapılır, malzemeler neler?

Empanada böreği tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Bu akşam Tv8 ekranlarında yayınlanan programda yarışmacılardan Empanada yapmaları isteniyor. Şeflerin kriterlerine en uygun şekilde Empanada böreğini yapan yarışmacı ana kadroya giren 2. yarışmacı olarak balkona çıkacak. Peki, empanada böreği nasıl yapılır, malzemeler neler?

KIYMALI EMPANADAS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

75 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

Yarım su bardağı su

3 – 3, 5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet soğan

2 yemek kaşığı yağ

200 gr az kıyma

1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

10 dal maydanoz

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 kaşık su

EMPANADA NASIL YAPILIR?

İlk olarak yumurta sirke ve suyu güzelce çırpın.

İçerisine eleyerek unu ekleyin.

Tereyağını ve tuzu da katarak ele yapışmayan bir hamur yoğurup streçleyip buzdolabına kaldırın. 45. Dk dinlenmesi gerekiyor.

Hamur dinlenirken yağ koyduğumuz tava da soğanları ve koymaları kavurun.

Biberleri ve baharatı tuzunu da ekleyip ocağın altını kapatın.

Harç soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın.

Dinlenen hamuru 6 bölüp büyük bir kase genişliğinde yaklaşık 15 cm kadar açın.

İçerisine harcı koyup elimizle iyice bastırıp kenarlarını kapatın.

Ve kenarları kıvırarak burgu şekli verin.

Eğer bu şekli veremiyorsanız çatalla da şekil verebilirsiniz.

Üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirin.