Marx, Lenin ve Ho Şi Minh, arkadaşları Engels'in düğününe katıldı

Geçen hafta sonu Hindistan'ın güneyinde yer alan ve Komünist Parti'nin iktidarda olduğu Kerala eyaletinde siyasi düşünürlerin adını taşıyan Marx, Lenin ve Ho Şi Minh, arkadaşları Friedrich Engels'in düğününde bir araya geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Engels ve Lenin kardeşler ile partideki başka bir üyenin oğulları olan arkadaşları Marx ve Ho Şi Minh, diğer arkadaşları Friedrich Engels'in düğünü için Kerala eyaletine geldi.

Aksam.com.tr'nin The Independent'tan aktardığı habere göre, Dubai'de yaşayan Marx hariç, tümü eyaletteki Komünist Parti'nin aktif üyeleri olan arkadaşlar, Engels'in damat olduğu törende buluştu.

Düğünü olan Engels, The New Indian Express gazetesine verdiği demeçte Athirapilly kasabasının uzun süredir bölgede Komünistlerin kalesi olduğunu belirterek "Komünizmin tüm devlerinin tek karede bir araya gelmesi çok nadir görülür" dedi.

Bu tür isimler yaygın olarak kullanılıyor

Hindistan'ın, soğuk savaş sırasında Sovyetler Birliği'ne yakın olmasından kaynaklı özellikle ülkenin güneyinde Rus isimleri sık görülüyor.

Şu anda Kerala'nın komşu eyaleti Tamil Nadu'nun Eyalet Başkanı M. K. Stalin bunun başka bir örneği.

Bu yıl haziranda yine "Sosyalizm" adlı bir kişi, Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin lideriyle adaş olan "Mamata Banerjee" adındaki kadınla evlenmişti. Sosyalizm'in diğer kardeşleri Komünizm, Leninizm ve Marksizm iken babaları A. Mohan da kız torununun doğumunu beklediğini, adını "Kübacılık" vereceğini söylemişti.