2022 FED Mart ayı toplantısı ne zaman yapılacak? Mart ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

ABD Merkez Bankası (FED) toplantısında alınacak karar için gözler Federal Açık Piyasa Komitesi başkanı Powel'e çevrildi. Küresel piyasalarda, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olay sonrası yatırımcılar Fed'in Mart ayına ilişkin toplantı kararına odaklandı. Peki Mart ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Toplantısı ne zaman yapılacak?

ABD Merkez Bankası (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı için geri sayım başladı. Küresel piyasalar negatif bir seyir izlerken, gözler FED karar ile ilgili basın toplantısına çevrildi. Peki 2022 FED faiz toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne olacak?

2022 FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

İlk faiz artırımı yapılacak toplantısının ikinci toplantı olacağı yani 15-16 Mart 2022 tarihinde yapılacağı öngörülüyor.

Üçüncü faiz toplantısı ise 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

ABD Merkez Bankası başkanı Powell, FED faizinin bu yıl üç kez yükseltileceğinin altı çizmişti. Emtia fiyatlarındaki hızlı yükseliş, para politikalarına yönelik belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Tahvil piyasasında geçen hafta yüzde 90'ı aşan ABD Merkez Bankası'nın FED mart ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 60'ın altına indi.