‘Mars Colony' günde 120 bin turist çekecek

Kuşadası, Y ve Z kuşağını bölgeye çekecek bir proje geliştirdi. Mars Colony projesiyle Mars'taki tarım çalışmalarından, yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan yaratılacak.

Yılda1.2 milyon kişinin ziyaret ettiği Kuşadası, Y ve Z kuşağını bölgeye çekecek bir proje geliştirdi. 200 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek Mars Colony projesiyle Mars'taki tarım çalışmalarından, yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan yaratılacak. Projede ziyaretçiler kapsüllerde kalıp, astronot yiyecekleriyle beslenecek. Pandemiyle turistlerin farklı deneyimler yaşayabilecekleri destinasyonlara yöneldiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "14 bin metrekare alanda hayata geçirilen projemizde 32 kapsül olacak. Projeyi günde 120 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.

ELON MUSK İLGİLENDİ

Mars Colony Projesi, daha proje aşamasında dünyanın dikkatini Kuşadası ve Türkiye'ye çektiğine işaret eden Günel, "Elon Musk ile birlikte çalışan mühendis Martin Halliwell, Kuşadası'nda yaşıyor. Projeyi Tesla Motors ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a anlattı. Kendisinin konuyla çok ilgilendiğini söyledi" diye konuştu. PANDEMİ sonrasında pek çok çalışanın Kuşadası'na yerleştiğini belirten Günel, Kamp İnova projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 2023'te tamamlanacak proje, deniz kenarındaki 21 dönümlük arazide 20 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek. Projede ahşap bungalovlar ve çalışmaya uygun stüdyolar yer alacak.