Marketlerde bir dönemin sonu! Tarihe karışıyor! Kabul edildiği an...

Zincir marketlerde satışı yapılan tütün ürünleri, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışıyla ilgili 2021 yılından itibaren çalışmalar sürüyor. Bakanlık tarafından hazırlanan taslağa göre, ticaretin şartlara göre yapılması ve tüketicinin korunması adına çeşitli düzenlemeler yapılacak. Öte yandan küçük esnafın koruması da amaçlanacak. Taslak kabul edilirse zincir marketlerde cep telefonu, beyaz eşya, tütün ürünleri ve elektronik ürün satışı yapılamayacak.

Ve tarihe karışıyor! A101-BİM-ŞOK marketlerde bir dönemin sonu yaklaşıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana zincir market ve marketler için çeşitli düzenlemeler yapılıyor. 2021'in ilk günlerinde gündeme gelen taslak çalışmaya göre zincir marketlerde bazı ürünlerin satışı için düzenleme yapılacak. Bu kapsamda tütün ürünleri, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışıyla ilgili yeni kararlar alınacak. Hazırlanan bu çalışmayla hem küçük esnafı hem de tüketici korumak hedefleniyor. Bu uygulamaya ne zaman geçeceği ise henüz belli olmadı.

KABUL EDİLİRSE BU ÜRÜNLER SATILAMAYACAK

Taslak düzenlemesine göre, elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerinde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak.

Esnafı korumak amacıyla, zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı kanun teklifi taslağına göre, perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesi için bir dizi düzenlemeye gidilecek.

Taslağa göre, zincir mağazaların geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması ve perakendecilere korunma sağlanması için zincir marketlerin bazı ürünleri satmasına yasaklama getirileceği kaydedildi.

Rekabet Kurumu önerdi! Marketlerin alım limiti sınırlansın

Bankamatik 200 TL'yi iade edince şaştı kaldı! Bakmayan bin pişman! Meğer servet ediyormuş....