Manisa'nın 50 yıllık hayali gerçek oluyor

Manisa'nın elli yıllık hayali olan, 5 mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabında yürütülen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları yerinden inceleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Birinci etabında 605 konut ve 54 dükkan yapılıp hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'nın elli yıllık hayali olan, 5 mahalleyi kapsayan ve 365 dönümlük bir alanda hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabında yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yıkım ekipleriyle bir araya gelen Başkan Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve bölgede evlerini boşaltan vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Yıkım sahasındaki incelemelerinin ardından bir değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik şöyle konuştu; "Çalışmalar çok güzel gidiyor. Arkadaşlarımız hummalı bir şekilde çalışıyorlar, ellerine emeklerine sağlık."

605 KONUT YAPILACAK

Projenin birinci etabında 605 konut ve 54 dükkan yapılacağını belirten Başkan Çelik "Birinci etap içerisinde 655 tane mevcut konut var. Bu konutların yıkımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. 450'nin üzerinde ev şu ana kadar boşaltıldı ve belediyemize teslim edildi. Bugüne kadar da 250 tane boşaltılmış olan ev yıkılmış oldu. Yıkım çalışmaları birkaç ekip halinde hummalı şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu ay sonu itibarıyla bütün evleri yıkarak, gerekli düzenlemeleri yapmak ve molozları kaldırmak" şeklinde konuştu.

HAK SAHİPLERİNDEN DESTEK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir taraftan ihale çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Başkan Çelik şöyle devam etti; "İnşallah ihale süreci tamamlandıktan sonra burada birinci etapta 605 konut ve 54 dükkanın inşaatına başlamış olacağız. Buradaki en önemli hususlardan birisi şu; burada büyük bir oranla muvafakatlar imzalandı. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan ev alma hakkı olanların yüzde 95,5'i, iş yeri alma hakkı olanların da yüzde 100'ü 'evet bu proje çok güzel bir proje' diyerek imzalarını attılar, muvafakatlarını verdiler. Belki de bu kadar yoğun destek alması açısından Türkiye'deki örnek projelerden biridir. Zaten Türkiye'de yürütülen en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinden bir tanesi. Manisa tarihinin tartışmasız en büyük ve en önemli Kentsel Dönüşüm Projesi."

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

"Bizlere bugünleri gösteren Rabbime sonsuz hamd ediyorum" diyen Başkan Çelik, projede emeği geçenlere de teşekkür etti. Çegülik, bölgedeki evlerini boşaltan vatandaşlarla da bir araya gelerek, bir süre onlarla sohbet etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

KENT EKONOMİSİNE SOSYAL KATKI

Şehzadeler Belediyesi'nin dört temayı bir arada bulunduran prestij projelerinden Şehzadelerpark, ziyaretçi akınına uğruyor. Açıldığı günden bugüne, Manisa ve civar illerden yüzbinlerce kişiyi ağırlayan park; kentin tarih, turizm, sosyal hayat ve ticaretine de büyük katkı sağlıyor. Şehzadelerpark Projesi'nin prestij projelerinden biri olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Parkımız Diaromik Mesir Müzesi, Şehzade figürleri, Masal Park, Miniaşehzadeler gibi bölümlerden oluşuyor. Şehzadelerpark'ı her hafta binlerce vatandaşımız ziyaret ediyor. Özelikle hafta sonları bütün ilçelerimizden ve civar illerden binlerce vatandaşımız çocuklarıyla birlikte parkımızı geziyorlar. Ziyaret eden konuklarımız bununla kalmayarak şehri de gezip kentin hem ekonomisine hem sosyal hayatına katkıda bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

SKATE PARK EYLÜLDE HİZMETE GİRECEK

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde kaykay ve paten sporcularına da hitap edecek bir park yapmak için harekete geçen Şehzadeler Belediyesi, 2. Anafartalar Mahallesi'nde 4 bin 700 metrekarelik bir alanda, parkın yapımına başladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Başkan Yardımcısı Bilal Demir ile birlikte şantiyeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Skate Park projesinde modüler skate park rampaları, fıtness alanı, çocuk oyun alanı, yeşil alan, oturma alanları ve yürüyüş yollarının yer aldığını belirten Başkan Çelik "Çocuklarımızın oyun oynayabileceği, gençlerimizin kaykay ve paten yapabilecekleri, yetişkinlerin spor yapıp dinlenebilecekleri güzel bir parkı şehrimize kazandırmış olacağız. Maliyetimiz 3 milyon 100 bin TL. Bunun 2 milyon TL'lik kısmı gençlerimize verdiği sözün gereği olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız, değerli hemşerimiz Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından karşılandı. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Parkımızı eylül ayı gibi tamamlayıp halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

E-SPOR ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Şehzadeler Belediyesi'nin Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Elektronik Spor Federasyonu iş birliğiyle, 24 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'E Spor Şehzadeler Volarant Turnuvası' sona erdi. Turnuvanın şampiyonlarına ödülleri törenle verildi. Tüm dünyada ve ülkemizde popüler olan hızla yaygınlaşan e-spora Şehzadeler Belediyesi olarak destek vermek istediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik şöyle konuştu; "Next Game Park'ta gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza 32 takım, 192 oyuncu kardeşimiz katıldı. Manisa'da ilk kez bu kadar geniş bir katılımla gerçekleştirilmiş bir turnuva oldu. Burada sözünü veriyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni turnuvalarla yine gençlerimizin yanında olacağız. Manisa'daki gençlerimizin ulusal ve uluslararası müsabakalarda, mücadele ederek başarılı olmasını ve Manisa'mızın ismini duyurmasını istiyoruz." Başkan Çelik'in konuşmasının ardından dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Turnuvada birinci olan 2KP Takımına oyuncu klavyesi, ikinci olan Yeniçeriler Takımı'na oyuncu kulaklığı ve üçüncü olan 2GR8 Takımı'na oyuncu mausu hediye edildi.

ENGELLİLER GÖNÜLLERİNCE BİR GÜN YAŞADI

Şehzadeler Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası kapsamında 'Sevgiyle engelsiz yarınlara hep birlikte' sloganıyla Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği işbirliğinde düzenlediği etkinlikle engellilere keyiflerince bir gün yaşattı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği Başkanı Mahperi Serpil Dede, kendilerine verilen destek için teşekkür etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise belediye olarak engellilere yönelik bir pozitif ayrımcılık yaptıklarına değinerek "Sevgi ile bütün engelleri aşabileceğimize inanıyor ve aşılamayacak engel yoktur diyerek engellilerimiz için de hayatı rahat yaşanabilir bir hale getirmek için gece gündüz demeden çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bugün 5 asırlık tarihi Kurşunlu Han'da bir workshop çalışması yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz burada el sanatları hocalarımızın yönlendirmesiyle ahşap boyama ve el sanatları yaparak hoşça vakit geçiriyorlar ki bu sadece bugüne özel değil. Engellilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

MİLLET KÜTÜPHANESİ VE GENÇLİK MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

ŞEHZADELER'E 16 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Şehzadeler Belediyesi'nin 16 milyon TL'lik yatırımla hayata geçireceği Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Evlatlarımız müzikten, edebiyata, matematikten, spora bir çok branşta kendilerini geliştirecek" dedi. Şehzadeler Belediyesi'nin 1453 metre karelik alanda, 16 Milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçireceği Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törende Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, hayata geçirilecek proje hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik "Manisa'mızın ve Şehzadelerimizin kalbinde, temellerini attığımız tesisimizin mimarisinde, geleneksel mimari öğeler kullanılmıştır. Binamız estetik görünümü ve çok fonksiyonlu yapısıyla, gençlerimizin ve halkımızın hizmetinde olacaktır" dedi.

KÜTÜPHANE 24 SAAT AÇIK

Projenin teknik özelliklerinden bahsederek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik şöyle dedi; "Binamız 4 kattan oluşuyor. Kütüphanemiz okulların açık olduğu dönemde 24 saat halkımıza hizmet verecek. Son teknoloji elektronik sistemler ile donatılmış olacak. İkram alanında Millet Kütüphanesi'nden istifade eden, vatandaşlarımıza belli saatlerde çorba ve çay servisi de ücretsiz olarak yapılacak.

KODLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Gençlik Merkezi kısmında 10 sınıfımız ve atölyelerimiz yer alacak. Bunlardan ilki Deneyap Üretim Merkezi olacak. Burada Kodlama Atölyemiz bulunacak. Bir diğer merkezimiz Bilim Teknoloji Merkezimiz olacak. Burada da Matematik Atölyemiz yer alacak. Müzik Eğitim Merkezimizi de tesisimizde hayata geçiriyoruz. Bu atölyemiz de, çocuklarımızın sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmesini, ritim ve işitsel algı becerilerinin geliştirilerek, müziğe karşı ilgisini artıran eğitimler yapılacaktır.

E-SPOR FARK YARATACAK

E-spor alanında kendini geliştirmek isteyen gençler için yatırım yaptıklarını belirten Çelik, "E-Spor Merkezi'mizi de Gençlik Merkezimiz bünyesinde açıyoruz. Dur durak bilmiyoruz. Bir yandan kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor diğer yandan sayısız irili ufaklı projemizi yapıyoruz. Rabbim güç kuvvet versin daha çok çalışıp daha çok hizmet edelim" dedi.