Manisa'dan Hollywood'a arı zehri

Dünya starlarının cildini gençleştirmek için kullandığı 'arı zehri' Manisa'da üretiliyor. Kilosu 700 bin lira olan ve gramla satışı yapılan zehir, yok satıyor.

YENİ ZELANDA VE AVUSTRALYA

Hollywood yıldızlarının cilt bakımı ve hastalıkların tedavisinde kullandığı arı zehrinin üretimi Manisa'da yapılıyor. Hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar altından daha değerli olan arı zehrini 2 yıl önce üretmeye başladı. Gramı 700 lira olan arı zehri özellikle Amerika, Yeni Zelanda ve Avustralya'da ilgi görüyor.

ELEKTRİK VEREREK TOPLUYOR

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde üretim yapan Murat Almışlar, arılara zarar verilmeden zehrini kovanlardan toplamak için özel bir aparat geliştirdi. Kovanlara yerleştirilen aparatla elektrik verilen arıların cama zehri bırakmasıyla elde edilen zehir, camdan kazınarak alınıyor. Şişelenerek yurtdışındaki müşterilerine gönderiliyor.

BİR GRAMI İÇİN 15 BİN ARI ÇALIŞIYOR

Arı zehrinin çok değerli bir ürün olduğunu ve çok az toplanabildiğini dile getiren Murat Almışlar, bu yüzden gramla satıldığını belirtti. Bir gram arı zehri elde edebilmek için 15 bin civarında arının çalıştığını anlatan Almışlar yurtdışından taleplerin arttığını söyledi.