Malatya imsakiyesi ile iftar ve imsak saati vakitleri! Malatya sahur, imsak ve iftar vakitleri 2022!

Oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Malatya iftar ve imsak vakitleri de sahura kalkacak kişiler için büyük önem taşıyor. Bolluk ve bereketin sofralara yayıldığı Ramazan ayı ile beraber Müslümanlar 30 günlük oruç ibadetini yerine getirecek. Peki, Malatya ilk iftar ve sahur kaçta? İşte Diyanet Malatya imsakiyesi 2022...

Bolluk ve bereketin sofralara yayıldığı Ramazan ayı ile beraber Müslümanlar 30 günlük oruç ibadetini yerine getirecek. Malatya iftar ve imsak vakitleri Diyanet imsakiyesi ile yayınlandı. 30 günlük oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler de Malatya imsak ve iftar vakitleri aramasını yapıyor. İşte Malatya sahur ve iftar vakti 2022...

MALATYA İMSAK VAKTİ 2022

2 Nisan Cumartesi günü ilk sahurunu yapacak Malatya için imsak vakti 04:40 olarak açıklandı.

MALATYA İLK İFTAR SAAT KAÇTA?

2 Nisan Cumartesi günü akşam ezanı ile orucunu açacak Malatya için iftar vakti 18:57 olarak yayınlandı.

MALATYA İMSAKİYESİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN AYINDA NELERDEN UZAK DURMALI, NELERE YÖNELMELİ?

Oruç ayı olarak bilinen ramazan ayında oruç tutan kişilere karşı saygılı olmak, bu ayın en büyük görevlerinden biridir. Çeşitli nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler, oruç tutan kişilere karşı anlayışlı ve saygılı olmalıdır.

Tutulacak orucu ise en sağlıklı şekilde tutmak gereklidir. Vücuda zarar veren, kronik hastalığı olan kişilerin oruç tutma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Bu ay içinde tıpkı diğer aylarda olduğu gibi yoksul kardeşleri doyurmak, gıda gibi önemli ihtiyaçlarını karşılamak büyük sevap kazandıracaktır.

Sahur vakti ve iftar saatleri geldiğinde orucun faydaları üzerine kısa da olsa düşünmek ve ramazan duaları içerisine idrakle birlikte şükrü eklemek maneviyatı güçlendirir.

Hz. Muhammed'in (S.A.V) sünnetlerinden biri olan teravih namazını ise kaçırmamak gereklidir. Ramazan ayının daha da bereketlenmesi için bu namazlar tıpkı oruç gibi önem taşır.

Umre'ye gitme imkanı olan kişilerin ramazan umresini yapması da bir çeşit görevlerden kabul edilmektedir.

Ramazan ayının önemi anlamı en çok da insani hataların farkına varmak, yaraları sarmak ve tövbe etmekte saklıdır.

Bu süre içinde uzak durmanız gereken davranışlar ise öncelikle kalp kırmak, kötü söz söylemek ve sinirli olmaktır. Çünkü öfke ile başlayan her işin sonunda muhakkak kalp kırılır. Kalp kırmak ise orucun faziletini bozan soyut nedenlerdendir.

Ramazan ayı bolca dua ve iyi niyet ister. Bu ayda semaya açılan eller geri çevrilmez. Edilen dualar kabul edilir.

İsraf ve gösterişten uzak ramazan sofralarını en sağlıklı şekilde geçirmek, yine üzerinize düşen görevlerdendir.

Komşusu açken tok yatan bir nesil olmamak için israfa yer vermemeniz tavsiye edilir.

Kalabalık iftar sofralarında buluşmak ise birliği pekiştirmektedir. İmkan oldukça iftar sofranıza misafir kabul ediniz. Aynı sofrada ve duada buluşmak bu ayın bereketini çoğaltacaktır.