Maaş zammına CHP hayır dedi

İşçiye %50'ye ‘hayır' dedi. İBB çalışanına toplu sözleşmeye kadar yüzde 50 zam teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından tüm belediyeler suyun birim fiyatını düşürürken İBB önceki gün yüzde 175'e varan zam için toplandı. Ancak su zammı teklifi, Cumhur İttifakı tarafından reddedildi. Ekmeğe yüzde 60 zam yapan, doğalgazı yüzde 23 kârla satan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti ile MHP'nin toplu iş sözleşmeleri yapılana kadar işçilerin hak kaybına uğramaması için getirdiği yüzde 50 zam teklifini reddetti. "Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi 'TEĞET' geçerken böbürlendik. Katlanılmaz elektrik ve doğalgaz artışlarını "Dünyada da böyle" diyerek normalleştiriyoruz" diyen İmamoğlu, işçi zammı konusunda tek bir paylaşımda bulunmadı. İmamoğlu'nun tüm engellemelerine rağmen teklif AK Parti ile MHP'li meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

EMSAL OLACAK DİYE KORKTULAR

İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar "İşçilerimize bu durumu yaşatmalarının iki nedeni var. Büyükşehir Belediyesinin bazı kuruluşlarında yüzde 20-33 oranında zam uyguladılar. Teklifimizdeki yüzde 50 emsal olacaktı, korktular. İkinci neden ise Büyükşehir'deki sendika oyunları, değişikliğine gitmek istiyorlar. Bu süreçte de sendikalar arasında yetki uyuşmazlıklar doğdu ve işçiler mağdur oldu."

SUDA İNDİRİME İTİRAZ ETTİ

İBB Başkanı İmamoğlu, AK Parti ve MHP'li belediyelerin suda yaptığı KDV indiriminin ardından "Önemli bir bilgilendirme! Suda KDV indirimi %7 oranında yapıldı ancak Büyükşehir Belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda %100'den fazla arttı" mesajını paylaştı.

İBB SÖZCÜSÜNÜN ZAM YALANI DEŞİFRE OLDU

İBB sözcüsü Murat Ongun, AK Parti'nin İstanbul'da İSKİ'ye yüzde sıfır artış önerdiğini iddia etti. Ongun'u AK Parti Grup Başkanvekili Tevfi Göksu yalanladı: "İBB yüzde 90 ila yüzde 175 arasında zam teklifi getirdi, Cumhur İttifakı ise yüzde 43 ile yüzde 55 arasında bir zamla revize istedi. CHP grubu önerimizi kabul etmeyince, İstanbullulara yapılmak istenen zamma izin vermedik."