Lösemi ile mücadele eden çocukların moral kaynağı oldu! ''İpek Abla yendi, biz de yeneriz''

Çocuklara İpek gücü. Kanseri yenen İpek Şimşek, tedavi gördüğü hastanedeki çocukları unutmadı. Çevresinden para toplayarak aldığı oyuncakları hasta miniklere dağıtan genç kız, hem moral hem de umut verdi.

DHA

İzmir'de 2018'de bacağındaki ağrı nedeniyle hastaneye giden İpek Şimşek'e (18) kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' teşhisi konuldu. Genç kız, hayırseverlerin yardımıyla ameliyat olup hastalığı yüzde 90 yendi. Ancak kanser akciğerinde nüksetti. 3 yıl boyunca defalarca kemoterapi gören ve toplam 10 ameliyat geçiren İpek, 9 ay önce tamamen iyileşti.

İpek sağlığına kavuşsa da aynı hastalıkla mücadele eden çocukları unutmadı. Kampanya başlatan İpek, kendisinin de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ndeki çocuklara hediye dağıtarak moral verdi.

ONLARI YALNIZ BIRAKMAM

İyileştiği hastaneyi ve diğer kanser hastası çocukları hiç bırakmayacağını belirten İpek, "Ben de küçücük şeylerle mutlu oluyordum. Yakın çevremden para toplayıp, hediyeler aldım. Bu hastanenin tekerlekli sandalyesinden sedyesine, hasta malzemelerine kadar her şeyi almak istiyorum" diye konuştu.