Londra Ramazan imsakiyesi ile sahur ve iftar vakitleri 2022 (Londra iftar ve imsak vakti 2022!)

İslam'ın 5 şartından birisi olan oruç tutmak Ramazan ayı içerisinde yerine getirilen bir ibadettir. Londra imsakiyesi de Ramazan ayının başlaması sebebiyle yurt dışında yaşayan vatandaşların takip ettiği konulardan birisi oldu. İşte Londra iftar, sahur ve imsak vakitleri 2022...

Londra imsak ve iftar vakitleri 2022 Ramazan ayı sebebiyle yakın takibe alındı. Müslüman aleminin en değerli ayı olan Ramazan ayında oruç ibadeti yerine getiriliyor. İngiltere'de yaşayan vatandaşlar da Londra imsakiyesi ile iftar ve sahur vakitlerini merak ediyor. İşte Londra imsakiyesi...

LONDRA İFTAR VE İMSAK VAKTİ 2022

Londra için sahur ve imsak vakitleri Diyanet resmi internet sitesinde yayınlandı. 6 Nisan Çarşamba Londra imsak vakti 04:48 iftar vakti ise 19:48 olarak yayınlandı.

LONDRA RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN VE ORUCUN FAZİLETİ

Ramazan ayının faziletli olmasının belli başlı sebepleri şunlardır:

-Hidâyet rehberimiz Kur'ân-ı Kerim, bu ayda indirilmeye başlamıştır. (Bakara 2/185)

-Cenâb-ı Hakk'ın, "bin aydan daha hayırlı" olduğunu haber verdiği Kadir Gecesi bu aydadır.

-En mühim sebep de Yüce Rabbimizin kullarına lûtufta bulunarak, senenin bir ayını kazanç mevsimi hâline getirmesidir. Kendilerine bahşedilen bu fırsatı değerlendiren mü'minler, Kitap ve Sünnet-i Seniyye'yi bir ay boyunca hayatlarına yansıtır, böylece büyük ecirler kazanmış ve günahları da affedilmiş olarak bayram sabahına çıkarlar.

Ramazan ayı, bütün mevsimleri dolaştığından, Müslümanların, her tür şartlar altında Allah'a ihlâs ve teslîmiyetle ibadet ettiklerini göstermektedir.

Bu kadar faziletli bir ayda sevap kazanıp cennete girmek, Cehennemden uzaklaşarak şeytana gâlip gelmek, şüphesiz daha kolaydır. Şeytanın en büyük yardımcısı olan nefis, oruçla terbiye edildiğinden, insan Ramazan'da günahlardan uzaklaşma hususunda zorluk çekmez. O hâlde Müslümanlar, Ramazan fırsatını iyi değerlendirmeli, oruçları hakkıyla tutmaya, Kur'ân-ı Kerim, zikir ve bilhassa gece ibadetleriyle meşgul olmaya, bol bol hayır ve infakta bulunmaya gayret etmelidir.