Lojistikte ‘süper güç' için yatırım yapıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lojistik süper güce dönüşmek için yatırım yapıyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları 72. Bölge Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölünmüş yol ağını 2053'e kadar 38 bin kilometreye yükselteceklerini söyledi.

STRATEJİK AVANTAJ

Ülkenin stratejik konumunun avantajlarından hareketle akslardaki uluslararası ticaret ağlarını merkeze alan, küresel ve bölgesel bütünleşmeyi sağlayan çalışmaları hızla sürdürdüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorlarımız ile Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey-güney koridorlarımızın iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak tüm modlarımızla entegre ediyoruz. Yaptığımız yolların sağlayacağı rahatlık ve tasarrufun yanı sıra ülkemizin stratejik konumunu da güçlendiriyoruz. Lojistik süper güce dönüşmek için yaptığımız dev ölçekli yatırımlarımız, ülkemizin menfaatlerine katkı veriyor."

1 MİLYAR LİTRELİK YAKIT TASARRUFU

Karaismailoğlu, karayolu ağı içindeki oranı yüzde 42 olan bölünmüş yolların, trafiğin yüzde 83'ünü taşıdığına işaret ederek, "Yaptığımız konforlu yollar sayesinde, vatandaşlarımızın yollarda harcadığı süreyi yıllık 7 milyar saat azalttık. Bu sayede akaryakıttan 1 milyar litre tasarruf sağladık." ifadelerini kullandı.