Lise taban puanları açıklandı mı? Kaç puanla hangi liseye gidilir? Fen, Anadolu lise taban ve tavan puanları...

Lise taban puanları, öğrencilerin yakından takip ettiği konulardan oldu. 5 Haziran Pazar günü düzenlenen LGS sınavının ardından gözler sınav sonuçlarına çevrildi. Sınav sonuçlarının ardından öğrenciler okulların taban ve tavan puanlarına göre tercih yapacak. Lise taban puanları açıklandı mı? Kaç puanla hangi liseye gidilir? Fen, Anadolu lise taban ve tavan puanları...

5 Haziran Pazar günü LGS sınavı düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının 30 Haziran Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Sınav sonuçlarının ardından lise taban puanları da merak edildi. Lise taban puanları açıklandı mı? Kaç puanla hangi liseye gidilir? Fen, Anadolu lise taban ve tavan puanları...

LİSE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Lise taban puanları henüz netleşmedi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından liselerin taban ve tavan puanlarının belli olması bekleniyor.

GEÇEN YILIN LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAÇ PUANLA HANGİ LİSEYE GİDİLİR?

İyi bir liseye yerleşmek için LGS'den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2'lik dilime girilmesi gerekiyor. Ancak yüzde 7'lik dilimlere kadar da tercih edilen liseler bulunmaktadır.

2005 yılında Bakanlık, değişiklikler çerçevesinde LGS'ye ilk kez baraj uygulamasını koymuştu. Buna göre, LGS'yi kazanmak için 100-500 aralığına çekilen OKS-TM ve OKS-MF puan türlerinin en az birinden 160 puan almış olmak gerekiyordu. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde olacaktır.

LGS birincisi kim oldu, tam puan alan var mı? 2022 LGS birincisi hangi ilden/şehirden çıktı?

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak?