Çocuğu okuyan ailelere eğitim desteği müjdesi! İlkokul ortaokul lise öğrencileri hemen faydalanabiliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan yeni yardım ödemelerini devreye almaya devam ediyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi pek bilinmeyen destek ödemeleri arasında yer alıyor. Geçici ve süreli olarak yapılan SED destek ödemeleri çocuğu eğitim gören hanelere veriliyor. Yapılan son artışlarla birlikte ödemeyi almayı hak kazanan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından en az 1.648 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemeler öğrenim seviyesine göre değişkenlik gösteriyor.

Lise ortaokul ilkokulda çocuğu okuyan ailelere eğitim desteği veriliyor. 6-18 yaş arası tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yapılan pek çok destek ödemesi var. Bu ödemelerden birisi de SED yardımı. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesiyle birlikte ihtiyaç sahibi hanelerin eğitim gören çocuklarına özel ödeme yapılıyor. Başvurusu onaylanan hanelere geçici ve süreli olmak üzere ödemeler sağlanıyor.

AZ BİLİNEN DESTEK ÖDEMELERİNDEN...

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesiyle devlet ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olmaya devam ediyor.

Ödenen tüm parayı geri alabileceksiniz! SGK toplu para iadesi yapıyor! eğer tam 7.5 katı kadar...

İKİ KAPSAMDA ÖDENİYOR

Geçici ve süreli olarak yapılan SED destek ödemeleri çocuğu eğitim gören hanelere veriliyor.

EN AZ 1.648 TL ÖDENİYOR

Yapılan son artışlarla birlikte ödemeyi almayı hak kazanan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1648 TL ödeme gerçekleştiriliyor.

SED yardımı okul öncesi çocuk için 2.059,99 TL olarak ödenir. İlköğretim çağındaki çocuk için 3.090,00 TL, ortaöğretim çağındaki çocuk için 3.295,99 TL, ortaöğretim çağında ancak okumayan çocuk için 2.059,99 TL, yükseköğretim çağındaki çocuk için 3.708,00 TL, kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 1.648,00 TL olarak ödenir.

Genç yaşlı çalışan çalışmayan herkes ATM'den toplu para alacak! Şartlara uyan 450, 1300, 4.450 TL'yi havada kapar!

BAŞVURU İÇİN BU ADIMLARI TAKİP EDİN!

SED yardımına, İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.