Lise kayıt tarihleri ve gerekli belgeler... Lise kayıtları ne zaman başlıyor 2022?

LGS 2. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler lise kayıt sürecine çevrildi. Bu sene bir liseye yerleşen öğrenciler için kayıtların ne zaman başlayacağı ve kayıtta nelerin gerekli olduğu merak konusu oldu. Peki, Lise kayıtları ne zaman başlıyor 2022? MEB tarafından Lise kayıt tarihleri ve gerekli belgeler açıklandı mı?

Lise kayıt tarihleri, bu sene liseye başlayacak öğrenciler ve velileri tarafından araştırılıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlara göre liseye yerleşen öğrenciler kayıt tarihlerini kaçırmak istemiyor. Lise kayıtları ne zaman başlıyor 2022? Lise kayıt tarihleri ve gerekli belgeler belli mi?

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre; yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Lise kayıt tarihlerine ilişkin MEB tarafından yeni bir duyuru gelmedi. Konuya ilişkin açıklama yapılması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

YERLEŞTİRME SÜRECİ 19 AĞUSTOS'TA TAMAMLANIYOR

Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini söyledi.

Bakan Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacağını ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar." diye konuştu.

LGS 2. ek yerleştirme sonuçları açıklandı! E-okul MEB LGS nakil sonuçları sorgulama ekranı için TIKLA

LİSE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmek ile birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:

Yerleştirme sonuç belgesi

İlköğretim Öğrenim Belgesi

Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi (Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)

Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden Alınacaktır)

4 Adet öğrenci kıyafeti ile çekilmiş vesikalık fotoğraf