Lise devamsızlık hakkı nedir? Özürlü, özürsüz kaç gün devamsızlık hakkı var?

Ara tatile çıkan lise öğrencileri e-okul sisteminden notlarını ve devamsızlıklarını görüntüleyebiliyor. Birkaç gün devamsızlığı bulunan öğrenciler ve velileri ''Lise devamsızlık hakkı nedir? Özürlü, özürsüz kaç gün devamsızlık hakkı var?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Lise devamsızlık hakkı merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Öğrenciler e-okul sisteminden notlarını ve devamsızlıklarını görüntüleyebiliyor. Peki, lise devamsızlık hakkı nedir? Özürlü, özürsüz kaç gün devamsızlık hakkı var? İşte detaylar...

LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI NEDİR?

Liseli öğrenciler için toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. Bunun 10 günü özürsüz devamsızlık hakkı, 20 günü ise özürlü devamsızlık hakkı olarak bölünüyor. Bu süreyi aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.

DEVAMSIZLIK NEDENİYLE SINIF TEKRARINA KALAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DÜZENEME

Geçtiğimiz yıl (2019-2020) eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebildiler.

Birinci dönem puanı oluşmasına rağmen başarısız dersleri olup devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı durumunda olan lise son sınıf öğrencileri de başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavlarına girerek başarmaları halinde mezun olabildiler.