LGS Mart ayı örnek soruları 2023: 2023 LGS sayısal ve sözel örnek sorular için tıkla!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yönelik yapılacak merkezî sınava ilişkin Mart ayı örnek soruları öğrencilerin erişimine açıldı.

Bu sene LGS sınavına katılacak öğrencilerin yakından takip ettiği örnek soruların yenisi yayınlandı. Her ay Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından örnek sorular yayınlanmaya devam ediliyor. İşte 2023 Mart ayı LGS sayısal ve sözel örnek soruları...

Örnek soru kitapçığında daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5'er soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Böylece Mart ayı örnek soruları ile beraber 2018 Ekim ayından itibaren 8. sınıf öğrencilerine sunulan örnek soru sayısı 1.735'a ulaştı.

LGS MART AYI ÖRNEK SORULARI

Mart Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Mart Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

LGS 2023 NE ZAMAN?

LGS kapsamındaki merkezi sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 2023 LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularından soru yer almayacak.