KYK burs başvuruları ne zaman? 2022 KYK burs/kredi başvuru şartları nedir?

KYK burs başvuru tarihleri heyecanla bekleniyor. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru tarihleri merak konusu oldu. İnternet aramalarında ''2022 KYK burs/kredi burs başvuruları ne zaman, başvuru şartları nedir?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs/kredi başvuruları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Burs ve kredi olanaklarından faydalanmak isteyenler KYK başvuru tarihlerini araştırıyor. Peki KYK burs başvuruları ne zaman, başvuru şartları nedir?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

2022-2023 KYK burs başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacak. Geçtiğimiz sene Kasım ayında yapılan KYK burs başvuruları için tarih henüz netleşmedi.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KİMLER KYK KREDİSİ ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.