KYK burs alabilirsiniz ne demek? KYK burs kredi başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

KYK başvuru sonuçlarına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından beklenen açıklama geldi. Kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden hesabından 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim KYK burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurusu yapıldı. Peki KYK burs alabilirsiniz ne demek? KYK burs kredi başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

'KYK burs alabilirsiniz' cümlesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Kurumu duyurusu sonrası gündeme geldi. Merakla beklenen 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru sonuçlarının açıklandı. İnternet aramalarında "KYK burs alabilirsiniz ne demek? Burs kredi başvuru sonuçları sorgulama nasıl yapılır?" soruların yanıtları haberimizde.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ve Gençlik Spoer Bakanlığı'nın duyurularını takip edenler KYK burs sonuçları için harekete geçti. Bakanlık tarafından duyurulan KYK burs sonuçları açıklandı. İlgililer KYK burs alabilirsiniz ne demek, KYK Burs çıktığını nasıl anlarız sorularına yanıt aramaya başladı.

KYK BURS KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK burs sonuçları e devlet'ten öğrenilebiliyor. E-devlet KYK burs sonuç öğrenme ile birlikte milyonlarca öğrenci burs almak için daha önce başvurmuştu.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci KYK sonuçları için e devlet hesaplarına akın etti. Ancak burs başvuru sonuçlarında KYK burs alabilirsiniz ifadesiyle karşılaşanlar bunun ne anlama geldiğini merakla araştırmaya başladı.

KYK BURS ALABİLİRSİNİZ NE DEMEK?

Burs başvurunuzun onaylandığı anlamına gelen KYK burs alabilirsiniz ifadesinin yanısıra aynı durumu öğrenim kredisi sonuçları için de geçerlidir. Öğrenim kredisi alabilirsiniz demek de başvurunuzun olumlu sonuçlandığını gelecek dönem öğrenim kredisi alabileceğinizi ifade eder.

Yüksek Öğrenim öğrencileri KYK bursları ve Öğrenim kredsi alabilmek için e devlet hesaplarından taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

19 Aralık tarihine kadar e devlet'ten taahhütnamelerini onaylamaları gereken öğrenciler KYK burs sonuçları sayfasından görüntüleyebiliyor.

KYK BURS SORGULAMA EKRANI

KYK sonuçlarının açıklanmasının ardından resmi sonuç sayfasında yoğunluk yaşanıyor. Aşağıdaki linkten sonuçları öğrenebilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

BURS VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISINDA ARTIŞ

Daha önceki dönemlerde 150 bin öğrenciye burs verilirken ilk defa 2021-2022 eğitim öğretim döneminde bu sayı 30 bin kişi artırılarak 180 bine yükseldi.

Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı.