Kuruluş Osman'da geçen Yenişehir nerede? Yenişehir ne zaman, kim tarafından fethedildi?

Yenişehir'in fethi ve tarihi önemi yayına giren Kuruluş Osman dizisi ile gündeme geldi. Yayınlandığı ilk günden beri büyük ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisinde Yenişehir'in fethi konusu ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. İşte Kuruluş Osman'da geçen Yenişehir'in fetih tarihi ve önemi...

Kuruluş Osman dizisinde geçen Yenişehir ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Atv'nin büyük ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey, bütün kaosa rağmen Yenişehir'in fethi için hazırlık yapmaktadır. Söz konusu ekrana yansıyan bu görüntüler nedeniyle internet aramalarında "Kuruluş Osman'da geçen Yenişehir nerede, ne zaman, kim fethetmiştir?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

YENİŞEHİR NASIL FETHEDİLDİ?

ATV'de ekrana gelen Kuruluş Osman dizisinde yer alan Yenişehir, Bursa'da yer almaktadır. Osman Bey Bilecik, Yar Hisar, ve İnegöl'ü aldıktan sonra İznik taraflarına daha rahat akın yapabilmek maksadıyla Bursa yakınlarındaki Yenişehir ve Köprühisar'ı fethetti.

YENİŞEHİR NEREDE?

Yenişehir, Türkiye'nin kuzeybatısında Marmara bölgesinde bulunan Bursa ilinin yaklaşık 52.000 nüfuslu bir ilçesidir. Kuzeyinde Orhangazi ve İznik, güneyinde İnegöl ve batısında Gemlik ve Kestel ilçeleriyle birlikte doğusunda Bilecik'in Merkez ve Osmaneli ilçeleriyle de komşudur. İl merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık 54 kilometredir.

OSMAN BEY YENİŞEHİR'İ NE ZAMAN KAÇ YILINDA FETHETTİ?

Osman Gazi Anadolu Selçuklu Devletinin yıkılmak üzere olduğu 1299 yılında Bilecik, Yarhisar ve İnegöl'ü fethederek Osmanoğulları Beyliğinin bağımsızlığını ilan etmiş, 1301 yılında Yenişehir ovası ve civarının fethedilmesi ile de Yenişehir Osmanlı Devletinin ilk başkenti olmuştur.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

"Yenişehir'e İslam'ın sancağını dikeceğiz!"

OSMAN BEY CEBE'Yİ ELE GEÇİRDİ

Osman Bey, Moğol Komutanı Cebe ve Ramanos'un kurduğu tuzaktan, kurduğu oyunla kurtulur. Cebe'yi ele geçirirken Romanos son anda elinden kaçar. Osman Bey, Cebe'den bütün gerçeği öğrenebilecek midir?

BARKIN'IN FOYASI ORTAYA ÇIKIYOR

Selvi'nin ölümüyle yıkılan Barkın'ın gözü artık hiçbir şey görmez. Herkesi gözden çıkarmıştır. Osman Bey ve Hatunlarına büyük bir tuzak kurma hazırlığındadır. Barkın Bey'in aklından geçen nedir? Yıllarca büyük hainlikler yapan Barkın Bey'in foyası ortaya çıkmıştır. Barkın Bey, Osman Bey'in gazabından kurtulabilecek midir?