Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi belli oldu! İşte 2020 Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması kazananı...

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması final bölümü ile izleyici karşısına çıktı. 2017 yılından bu yana Ramazan ayına özel olarak düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Kadir Gecesi'ne özel final bölümüyle yayınlandı. Yarışmanın final bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzaktan bağlanarak yarışmacıları tebrik etti. Peki, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi 2020 kim oldu? İşte detaylar..

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıktı. Her yıl Ramazan ayına özel olarak çekilen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bu yıl da birbirinden güzel sesli katılımcılarla izleyenlerine Kur'an ziyafeti yaşattı. Peki, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 2020 birincisi kim oldu? TRT 1 Kuran okuma yarışması birincisi kim oldu?

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİSİ BELLİ OLDU!

Her yılı TRT 1 ekranlarında Ramazan ayına özel olarak düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bu yıl yine birbirinden güzel sesli yarışmacılara ev sahipliği yaptı. Her bölümde 5 yarışmacı arasından gün birincisi seçildiği yarışmada final heyecan yaşandı. Bu yıl Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Akbulut oldu. Akbulut, 50 tam cumhuriyet altını ödülünü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan aldı.

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA FİNAL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT tarafından 2017'den bu yana ramazan ayına özel düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Kadir Gecesi yayınlanacak finalinin çekimlerine görüntülü bağlanarak yarışmacıları tebrik etti.

Tüm vatandaşların Kadir Gecesi'ni tebrik eden Erdoğan, "Rabb'imizin bin aydan hayırlı olduğunu müjdelediği leyle-i kadirin ülkemizle birlikte tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Yine Rabb'imizin ifadesiyle tan yeri ağarana kadar kutlu bir esenlik gecesi olan leyle-i kadirin hepimizin affına, mağfiretine ve kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu mübarek gecede Allah'a açılan ellerin ona yönelen kalplerin onu yakaran dillerin muradlarına ermesini Rabb'imden diliyorum." diye konuştu.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, sosyal mesafe kurallarının uygulandığı ve seyircisiz çekilen yarışmanın final bölümü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in katılımıyla gerçekleşti.

BİRİNCİLİĞE BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ MÜEZZİN KAYYIMI AKBULUT LAYIK GÖRÜLDÜ

Jüri üyelerinin titizlikle yaptığı değerlendirmeler sonucunda, birinciliğe Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Akbulut layık görüldü.

Akbulut, 50 tam cumhuriyet altını ödülünü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan aldı.

Erbaş, "TRT'ye çok teşekkür ediyorum. Artık milletimiz her ramazan geldiğinde ekranlarda kuran yarışmasını bekliyor. 4 yıldır bu güzelliği milletimize yaşatıyor." dedi.

"RAMAZAN AYINDA EVLER KUR'AN-I KERİM DOLDU"

Yarışmanın ikinci ve üçüncüsüne ödüllerini TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren verdi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması ile birlikte ramazan ayında evlerin Kur'an-ı Kerim dolduğunu, hayat dolduğunu belirten Eren, yarışmanın ilk düzenlendiği günden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine özel bir desteği olduğunu, bugün de bu programda kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

EREN, TRT ÇALIŞANLARINI DA UNUTMADI

İbrahim Eren, koronavirüs salgınına rağmen programın ekranlara gelmesinde büyük emeği olan TRT çalışanlarını da unutmadı.

Eren, "Salgına rağmen canla başla çalışan, büyük fedakarlık yapan TRT iç yapımlar ekibine de bu programı bir TRT klasiği haline getirdiği için canı gönülden hasleten ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

TRT 1, önümüzdeki yıllarda da kuran ziyafetini ekranlarına getirmeye devam edecek.