Kunut duası nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!

Kunut duaları yatsı vitir namazının üçüncü rekatında okunan dualardır. Kunut kelimesi sözlükte itaat etmek, ayakta durmak ve ibadet etmek anlamlarına gelmektedir. Fıkıh terimi olarak “taatte bulunmak, dua etmek ve herhangi bir şerden kurtulmak ya da hayrı elde etmek için namazda Allah'a sığınmak” demektir. Peki, Kunut duası nasıl okunur? İşte Kunut duaları Türkçe ve Arapça okunuşu...

Vitir namazının üçüncü rekatından sonra Kunut duaları okunur. Kunut duası okumayı bilmeyenler öğrenene kadar "Rabbenâ âtinâ" duasını okur veya üç defa "Allahümmeğfir lî" demekle yetinir. Toplamda 2 duadan oluşan bu dualar vitirden başka namazlarda okunmaz. Peki, Kunut dualar nasıl okunur?

KUNUT DUASI NASIL OKUNUR?

Kunut duaları iki tanedir. Vitir namazının üçüncü rekatında tekbir alındıktan sonra okunan Kunut duaları Hanefi mezhebine göre vaciptir.

Kunut Duası 1;

Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Kunut Duası 2;

Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes'a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.

KUNUT DUALARI OKUNUŞU VE ANLAMI

Kunut Duası 1;

Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Kunut Duası 2;

Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.