KPSS kaç puanla nereye atanabilirim? KPSS Ortaöğretim 60,65,70,75 puanla memur alımı var mı?

Lise mezunlarının katıldığı KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuç sorgulama işlemi yapılabiliyor. Aldıkları puanı görüntüleyen adaylar aramalarını hızlandırdı. KPSS kaç puanla nereye atanabilirim? KPSS Ortaöğretim 60,65,70,75 puanla memur alımı var mı?

06 Kasım 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı'na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarını 24 Kasım 2022 tarihinde 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir. Sonuçlarını görüntüleyen adaylar "KPSS kaç puanla nereye atanabilirim? KPSS Ortaöğretim 60,65,70,75 puanla memur alımı var mı?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar....

KPSS KAÇ PUANLA NEREYE ATANABİLİRİM?

KPSS ile memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan şartı kapsamında yapılıyor. Alım şartlarına göre en az 60, 65, 70 puanının alınması şartı aranıyor.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman? KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.