Köyüne yerleşen Necla hemşire atıl arazileri tarıma kazandırdı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinin kırsal mahallelerinden Dağköy'e yerleşerek ailesinden kalan atıl arazileri tarıma kazandıran hemşire Necla Sarı Akyazı, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'da 5 yıl görev yaptıktan sonra eşi ve kızıyla 6 yıl önce, doğduğu yer olan Dağköy'e yerleşen 36 yaşındaki Akyazı, geçen sene ailesinden kalan 30 dönüm atıl arazinin bir kısmında tarım yapmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yönlendirmesiyle kurulan Dağköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başkanlığını da üstlenen Akyazı ile kooperatif üyeleri, bu yıl belediyenin tohum ve toprak desteğiyle 100 bin sebze fidesi yetiştirdi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

11 yıllık hemşire olduğunu ve mesleğini çok sevdiğini söyleyen Akyazı, bir dönem Tuzla'da hemşirelik yaptığını, daha sonra tayinin Kocaeli'nin Dilovası ilçesine çıktığını anlattı. "Daha sonra İstanbul'da 5 yıl çalıştıktan sonra köyüme geri döndüm. Burada organik tarıma başladım, çocukluğumdaki hayalimi gerçekleştirmiş oldum" diyen kooperatif sayesinde köydeki dayanışma ruhunu canlandırdıklarını da anlattı.