Köyde gezici spor timi

Koronavirüs salgınında spordan uzak kalan köy çocukları için Ağrı'da gezici spor timi kuruldu. Köy köy gezen 14 kişilik ekip, okul bahçelerine yanlarında getirdikleri malzemeleri kurduktan sonra sportif faaliyetler yaptırıyor.

GENÇLİK MERKEZİNİN İMKANLARI

Ağrı Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, gençlik merkezi koronavirüs salgını nedeniyle spor alanları kısıtlanan köy çocukları için harekete geçti. Merkez liderleri, antrenörleri ve gönüllü gençlerinden oluşan 14 kişilik "gezici spor timi" kurdu. Salgın döneminde gençlik merkezinin tüm imkanlarını köylere taşıyan ekip, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde çocuklarla spor yapıyor.

YETENEKLİ OLANLAR BELİRLENİYOR

Başta akıl ve zeka oyunları olmak üzere tenis, voleybol, basketbol, atletizm gibi spor branşları konusunda eğitim alan çocuklar, kontrollü sosyal hayat sürecini, hem eğlenceli hem de sağlıklı geçiriyor. Hiç aralıksız her gün köy köy dolaşan gezici tim, sportif faaliyetlere katılan çocuklara keyifli zaman geçirmenin yanı sıra hediyeler de veriyor. Yetenekli olanların belirlenerek özel eğitim verilmesi planlanıyor.

Karabulak Yatılı Bölge Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berfin Ertaş salgın döneminde çok fazla dışarı çıkamadıkları için spordan uzak kaldıklarını ve gezici tim sayesinde uzun bir sürenin ardından tenis, voleybol ve basketbol oynama şansı elde ettiklerini anlattı.