Koruyucu evlattı, koruyucu anne oldu

Maddi imkansızlık nedeniyle koruyucu aileye verilen Nevin Demir, birçok kişiye örnek olacak bir davranışa imza attı. Bu süreçte evlenen ve iki erkek çocuğu olan Demir, kız evlat özlemini ‘koruyucu melek' olarak dindirdi.

Bingöl'de yaşayan ve 22 yıllık evli Nevin-Yücel Demir çifti, birçok aileye örnek olacak davranışa imza attı. Çocuk yaşta ailesinin maddi imkânsızlığından dolayı koruyucu ailenin yanına verilen Demir, Yücel Demir ile evlendi ve 2 erkek çocuk sahibi oldu. Eşinin işlerinden dolayı 2 yıl önce İstanbul'dan Bingöl'e taşınan çift, kız çocuğu hasretlerini bitirmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. 'Koruyucu Aile' statüsü alan çift, yaklaşık 8 ay önce bir çocuğa kol kanat gerdi.

Baba Yücel Demir, "Kızımızı aldıktan sonra evimizin içinde farklı bir heyecan, farklı bir neşe belirdi. Eşimin gösterdiği gayret ve çabalarla bu sonuca ulaştık. Çok mutluyuz'' dedi.

ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

"Hep bir yanım eksik kalarak büyüdüm" diyen anne Demir, şunları anlattı: "5 kardeştik, 5-6 yaşlarındayken ailem ben daha iyi şartlarda okuyayım diye bir dönem bir hanımın yanına gönderdi. Belirli bir süre orada kaldım ve sonra ailemin yanına geri döndüm. Sonrasında dayım, çocuğu olmadığı için beni alıp okutmak istedi, bir dönem de onun yanında kaldım. Eksik büyüdüm, hep anne ve baba eksikliği vardı. Yıllar sonra eşimle tanıştım, evlendik ve 2 oğlumuz oldu. Eşim de kız çocuğu özleminden sürekli bahsediyordu. Başvurumuzu yaptık ve sonra kızımıza kavuştuk. Çok güzel bir duyguymuş. Kreşe gidiyor, şarkılar öğrendi, dans ediyor ve çok mutlu. Onu da öyle mutlu gördükçe biz de çok seviyoruz."