Koronavirüs günlük ve haftalık vaka sayısı nedir? Koronavirüs vaka tablosu 19 Temmuz 2022!

Koronavirüs güncel vaka tablosu son dönemde merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Son aylarda vaka sayılarının azalması nedeniyle birçok yasak ve maske zorunluluğu kalkmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısının günlük 40 katına çıktığını duyurdu. Peki, Koronavirüs güncel vaka sayısı nedir?


2019 yılının sonlarına doğru Çin'de ortaya çıkan ve 2 yıldan fazla şiddetli bir şekilde etkisin gösteren koronavirüs son aylarda zayıflamıştı. Birçok yasağın ve maskenin kalkmasıyla birlikte vaka sayılarında artış görüldü. Güncel koronavirüs tablosu da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Peki, Koronavirüs tablosu 19 Temmuz 2022 yayınlandı mı?

KORONAVİRÜS GÜNCEL VAKA SAYISI TABLOSU 19 TEMMUZ 2022

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde paylaşılan verilere göre 4-10 Temmuz tarihleri arasındaki vaka sayısı toplamda 117 bin 95, vefat sayısı ise 31 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yeni yoğun bakımların açılması gibi bir durum yok. Panik havası yok. Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi korumamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi.

Fahrettin Koca, bir kez daha hatırlatma dozunun yaptırılması uyarısında bulundu. Özellikle 50 yaş üstü, kritik, riskli olanların aşı yaptırmasını istedi.