Kırklareli'ni Bulgaristan'a bağlıyor! 128 milyon liralık tasarruf

Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının açılışına video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat süresinin 45 dakikaya inmesiyle, vakitten ve akaryakıttan yılda 128 milyon TL tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kırklareli'ndeki Pınarhisar ve Çakıllı çevre yolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle dün hizmete açıldı. Bu çevre yollarının, Kırklareli'ni Saray üzerinden organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi'ne bağlayan 71 kilometrelik projenin önemli bir parçasını oluşturduğunu bildiren Erdoğan, Türkiye'nin önde gelen üretim ve ticaret merkezlerinden olan, ayrıca Bulgaristan'a giden trafiğin yükünü çeken bu güzergah üzerindeki yolların önemli bir kısmını tamamladıklarına işaret etti. Erdoğan, şu bilgileri verdi:

PINARHİSAR'IN YERİ AYRI

"Açılışını yaptığımız yollarda, hem şoförlerimiz hem vatandaşlarımız konforlu, güvenli, hızlı bir seyahat imkanına kavuşacaktır. Günlük trafiği 7 bin aracı bulan bu yoldaki seyahat süresinin 78 dakikadan 45 dakikaya inmesiyle vakitten yılda 93 milyon lira, akaryakıttan 35 milyon lira tasarruf edilecektir. Karbon emisyon miktarı da 7 bin tondan fazla azalacaktır." Böylece toplam tasarruf 128 milyon lirayı bulacak. Pınarhisar'ın hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, "Vesayetin hukuk oyunlarıyla çarptırıldığımız hapis cezasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden haksız yere ayrıldıktan sonra, cezanın infazı için Pınarhisar'a geldik. Cezaevleri, zalimler için hapishane, mazlumlar için taş medresedir. Biz de Pınarhisar Cezaevi'ni taş medreseye dönüştürdük" diye konuştu.

YİNE NEFRET KUSTULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca şunları söyledi: "Ülkesine husumet besleyen bir kesim, halkımızın bir kısmını yıllardır bir dizi istismar malzemesiyle korkutmaya çalışıyor. Ülkemizde hala milletimizin inancına, değerlerine karşı kin duyan, her durumda nefretini kusan bir kesim mevcuttur. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da mankurtların nefret suçlarına maruz kaldık. Demokrasiyle, özgürlükle, hakla, hukukla, ahlakla bağdaşmayan bu tür görüntüleri Allah'a havale ediyoruz."