Kira indirimi var mı, tavan ve taban fiyatları ne kadar olacak? Kira düzenlemesi olacak mı?

Son zamanlarda artan kira fiyatları için yeni düzenleme getirilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili düğmeye basılırken son açıklamalar yakından takip edilmeye başlandı. Kira düzenlemesi olacak mı? Kira indirimi var mı, tavan ve taban fiyatları ne kadar olacak?

Kira düzenlemesi olacak mı? Kira indirimi var mı, tavan ve taban fiyatları ne kadar olacak? soruları yoğun olara araştırılıyor. Fahiş kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira fiyatlarındaki düzenlemelerin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi.

KİRA DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha önce, "Kira artış oranı hesaplanırken yine TÜFE esas alınacak, kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı belirlenecek." açıklaması yapmıştı.

Bakan Bozdağ, "Oran üzerinden belirleme yapacağız, miktar üzerinden değil. Çünkü oran üzerinden yaptığımızda maliyet her miktara göre farklı şekilde oluşacaktır. Külfeti paylaştıran bir formülü ortaya koyacağız. Yine ÜFE-TÜFE olacak ama her tarafın makul kabul edebileceği. Oranlar konulursa oranı kimse geçemeyecek" dedi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, evini kiraya verecek olanlara yönelik çalışmada da kontrol mekanizmaları üzerinde çalışılıyor.

"Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor bunun denetimi nasıl olabilir buna bakılıyor. Buradaki amaç birilerini cezalandırmak değil, işin doğrusu teraziyi dengeli tutabilmek" açıklamasını yaptı.

Düzenlemeye rağmen ev sahibi ve kiracı anlaşamazsa bu kez mahkemeden önce ara bulucuya gidilecek. Çözüm için bir ay süre hedefleniyor.