Kimsesizlerin notalı sesi

Devlet koruması altında büyüyen anne babasız Ayşe Atam, müzik öğretmeni oldu. Katıldığı ses yarışmasında birincilik elde etti. Şimdi kendisi gibi koruma altındaki çocuklara umut ışığı oluyor.

8 YAŞINDAYKEN YURDA YERLEŞTİ

Ankara'da bir lisede müzik öğretmeni olan ve aynı zamanda şarkıcılık yapan 26 yaşındaki Ayşe Atam, 8 yaşındayken devlet korumasına alındı. Müzik yeteneğiyle kaldığı çocuk evinde keşfedilen hatta bu yeteneğiyle dönemin bakanlarından İmren Aykut'un da dikkatini çeken Ayşe, eğitim hayatında doğru bir şekilde yönlendirilmesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Bu süreçten itibaren okuldaki görevinin yanında kuruluş bakımındaki çocuklar için de gönüllü müzik öğretmenliği yapan, piyano ve viyolonsel çalan Atam, geçtiğimiz aylarda sanatçı Soner Sarıkabadayı tarafından düzenlenen Evdeki Ses adlı yarışmayı kazandı. Birincilik ödülü olarak ilk single çalışmasını çıkarmaya hazırlanan Atam, "Çocuklar önce kendilerine inansınlar. Hayallerinden vazgeçmesinler" dedi.

ROL MODEL OLDU

Vaktinin büyük çoğunluğunu Çocuk Evleri’nde müzik çalarak geçiren Ayşe Atam, "Benim gibi kuruluşlarda yetişen kardeşlerime, öğrencilerime bu anlamda olumlu bir rol model olabilmek istiyorum. En büyük isteğim onlar için de umut olabilmek, onların sesi olmak" diye konuştu.