‘Kilit' kapanıyor

Pençe-Kilit Operasyonu'nda 100'den fazla teröristin öldürüldüğünü açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda sona gelindiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 askerin şehit olduğu hain terör saldırısının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldiği sınır hattındaki incelemelerde bulundu.

Akar, sınır bölgesinde kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

ABD: TÜRKİYE İLE TEMASTAYIZ

Hain saldırının gerçekleştiği bölgedeki operasyonların devam ettiğini belirten Akar "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Pençe serisi harekatlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe-Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız" dedi. Bu arada Irak ve Suriye'de düzenlenen operasyonlarda 8 PKK'lı öldürüldü. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Türkiye'nin Suriye'de yeni harekat hazırlığı için "Türkiye'deki ilgili mercilerle temasa geçildi" ifadesini kullandı.