Kıbrıs Zafere Doğru'da Cengiz Topel'i canlandıran Kemal Uçar: İşkence sahneleri psikolojimi bozdu

TRT'nin ‘Kıbrıs Zafere Doğru' dizisinde Rum askerlerince esir alınarak şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in işkence sahneleri yer aldı. Topel'i canlandıran Kemal Uçar, ‘'Psikolojimi düzeltmem çok zaman aldı'' dedi.

Ahmet Kural ve Pelin Karahan'ın rol aldığı 'Kıbrıs Zafere Doğru' dizisinde Cengiz Topel'in esir düştüğü anlar Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Dizinin yeni bölümünde Cengiz Topel'in Rumlar tarafından esir alındıktan sonra acımasızca işkenceye maruz kaldığı sahneler ekrana geldi. Şanlı Erenköy Direnişi'nin sembolü haline gelen kahraman pilot Cengiz Topel'i canlandıran Kemal Uçar duygularını ilk kez dile getirdi. "Daha önce bu kadar karışık hisleri aynı anda yaşamamıştım. En öne çıkan duygularım sonsuz bir gurur ve hüzün" sözleriyle anlatan oyuncu özellikle işkence sahnelerinin zorlu çekim sürecini şu şekilde dile getirdi:

DÜŞÜNDÜKÇE GÖZLERİM DOLUYOR

"Her saniye çok zordu. Şu an bile düşündüğümde gözlerim doluyor. Bu sahneler için iki gün boyunca saatler süren bir ön hazırlık ve çekim süreci geçirdim. Ve bittikten sonra ben de bittim tam manasıyla. Çekimleri tamamladığımızın ertesi günü otel odasından çıkamadım, saatlerce kimseyle konuşamadım. Ve bu sadece fiziksel olarak çok yorulduğum için değildi. Psikolojimi düzeltmem çok zaman aldı. Bir insana bu acılar nasıl yaşatılabilirdi.''