Kesintisiz diplomasi... Herzog bugün Ankara'da

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, bugün Türkiye'ye geliyor. Başkan Erdoğan ve Herzog, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası meseleleri de ele alacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yarın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise pazar günü Türkiye'ye gelecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bugün başlayacak Türkiye ziyaretinde, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak. Herzog'un 9-10 Mart'taki ziyareti sırasında ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. Eşi Michal Herzog ile Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek olan

Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet töreniyle karşılanacak ve Başkan Erdoğan ile bir araya gelecek. İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ofisleri koordinasyonunda düzenlendiği belirtilen ziyaret sırasında iki lider, İsrail-Türkiye ilişkileri, iki devlet ve halkları arasında çeşitli alanlarda iş birliğini genişletme potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli ikili konuları görüşecek. Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yarın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise pazar günü Türkiye'ye gelecek.