Kazakistan'la ticarette 10 milyar dolar hedefi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazakistan'la 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olduğunu belirterek birçok kanalın geliştirilerek 10 milyar dolarlık hedefe doğru dış ticaret hacmini artıracaklarına inandıklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin ve beraberindeki heyetle görüştü. Varank, ekonomilerin girişimcilik ve teknoloji tabanlı şirketler üzerinde inşa edilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmalarının da bu amaca hizmet edeceğini kaydetti.

BAKAN, TOGG'U ÇOK BEĞENDİ

İki ülke arasındaki ilişkileri beraberce daha ileri taşıyacaklarına dikkat çeken Sanayi Bakanı Varank, "Ülkelerimiz arasındaki potansiyeli açığa çıkaracak işleri beraberce geliştireceğiz. İki ülkenin potansiyeli de yüksek" ifadesini kullandı. Bakan Bagdat Mussin de önceki gerçekleştirdikleri Bilişim Vadisi ziyaretiyle ilgili olarak Türkiye'de bilgi teknolojileri sektörünün pandemi döneminde kendini kanıtladığını ve bu alanlarda iş birliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'den çıkan Trendyol ve Hepsiburada gibi dijital platformları da incelediklerini dile getiren Bakan Mussin, Türk mallarının Kazakistan'da iyi bilindiğini, dijital platformlarla işbirliğinin iki ülkenin ekonomik refahı için faydalı olacağını vurguladı. Mussin, Bilişim Vadisi ziyaretlerinde Türkiye'nin Otomobili Togg'u da gördüklerini ifade ederek "Onu çok beğendik. Öyle büyük ve inovatif projelerde yeni işbirlikleri başlarsa çok güzel olur" değerlendirmesinde bulundu.