Karma parlamento toplantısı! Türkiye-AB 4 yıl aradan sonra ilk kez toplanıyor

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Toplantısı mart ayında, 4 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği ele alınacak.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Toplantısı, 17-18 Mart tarihlerinde Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenecek. 2018'den bu yana yapılmayan toplantıya Türkiye adına Türkiye-AB KPK Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, AB adına AP Milletvekili Sergey Lagodinsky'nin başkanlık etmesi bekleniyor. En son 19 Aralık 2018'de Ankara'da 78'incisi yapılan toplantı, uzun süre sonra yeniden TBMM ve AP milletvekillerini bir araya getirecek olması bakımından önem taşıyor. Toplantıda başta Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınması, gelecek dönemde hangi alanlarda işbirliği yapılacağı gibi konuların görüşülmesi bekleniyor. Türk ve Avrupalı milletvekillerinin ayrıca bölgesel ve uluslararası konuları kapsamlı şekilde görüşmesi öngörülüyor.

YUNANİSTAN'LA İSTİŞARİ GÖRÜŞMELER ATİNA'DA YAPILACAK

Türkiye ile Yunanistan arasında istişari görüşmeler hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Türkiye ile Yunanistan arasında ekonomi ve ticaret alanlarındaki 'pozitif gündem' diyaloğu kapsamında Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragkogiannis ile 21 Şubat'ta Atina'da toplantı gerçekleştirecek.