Kandilli korkuttu: 8 yılda ihtimal yüzde 64

Kandilli'den korkutan tahmin! Marmara'da 2030 yılına kadar 7'lik deprem olasılığı %64. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, ''Marmara'da 2030'a kadar 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı %64'e çıktı'' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, beklenen Marmara depremi için açıklama yaptı. Özener, "Bir enerjinin biriktiğini biliyoruz, olabilecek potansiyel depremin de büyüklüğünü görüyoruz ama ne zaman açığa çıkacağını bilmiyoruz. Marmara için tahminim 7'nin üzerinde olur. Farklı senaryolar da var. Benim içinde olduğum bir grubun yapmış olduğu bir çalışma 7.2 diyor" dedi.

'ÖNCEDEN BİLMEK İMKANSIZ'

BÜ-KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ise istatistikler yaptıklarına dikkat çekti: "Marmara'da 2030'a kadar 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı %64, 2050'ye kadar %75, 2090 kadar %95 olasılıklı. 2090'a kadar bu iş bitecek diyemeyiz. Böyle istatistikler var ancak bu hiçbir depremin önceden belirlenmesi değil" dedi.