Berat Kandili ne zaman, bugün mü? Bugün kandil mi?

Berat Kandili ile ilgili aramalar hızlandı. Berat gecesi adını Allah'ın günahkârları affetmesinden alır (berâet). Tabiin alimlerinden İkrime'nin de dahil olduğu bir grup alim, Duhan suresinde (44/3) sözü edilen ''mübarek gece''nin Berat olduğu kanaatindedir. Peki, bugün kandil mi? Berat Kandili ne zaman, bugün mü?

Kandil geceleri, Müslümanların için önemli bir gecelerden oluyor. Osmanlı Padişahı II. Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir. Peki, bugün kandil mi? Berat Kandili ne zaman, bugün mü?

BUGÜN KANDİL Mİ, BERAT KANDİLİ BUGÜN MÜ?

Bugün kandil gecesi idrak edilecek. Berat Kandili bugün eda edilecek.

Berat Kandili'nde neler yapılır? Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler neler?

BERAT KANDİLİ 2022 NE ZAMAN?

Berat Kandili, Şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor. Bu sene bu tarih 17 Mart akşamına isabet ediyor.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2022: En anlamlı, dualı, kısa, uzun, resimli hayırlı kandil mesajları sizlerle!

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an'da "Berae" kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi "Beraet" şeklinde geçmektedir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır. Istılah olarak berat ise, Allah'ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır.

Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Gecesi için Arapça eserlerde "şabanın ortasındaki gece", "mübarek gece", "rahmet gecesi" ve "sak (belge) gecesi" manalarına gelen terkipler kullanılmaktadır. Berat Gecesi, Müslümanlarca kutsal sayılmış, bu gecenin diğer gecelerden farklı bir şekilde ibadetle geçirilmesi adet halini almıştır.

Berat Kandili fazileti nedir? Berat Kandili'nde ne olmuştur, önemi nedir?

Berat ne demek? Berat Kandili nedir, Berat ne anlama geliyor?

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır?

Berat Kandili ile ilgili hadisler sizlerle... Berat Kandili hadisleri ve ayetleri!