Kamuda Kovid salgını bitti

Kamuda salgın sona erdi. Başkan Erdoğan imzasıyla 30 Haziran 2021'de uygulamaya alınan Kovid genelgesi yürürlükten kaldırıldı, uzaktan çalışma dönemi sona erdi.

AA

Kovid-19 salgınında 2021 yılının Haziran ayında yayımlanan ve normalleşme tedbirlerini içeren genelge 9 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle yürürlükten kaldırıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle artık kamuda salgın ile mücadelede Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallar uygulanacak.

İDARİ İZİNLER KALDIRILDI

30 Haziran 2021'de yayınlanan genelgede kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar, 24-32 haftalık gebeler, idari izinli sayılıyordu. Ulusal veya uluslararası düzeyde kapalı alanlarda düzenlenecek her türlü toplantı video/tele konferans gibi sesli-görüntülü iletişim sistemleri vasıtasıyla uzaktan yapılıyordu. Tüm personele maske kullanımı, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması şart koşulmuştu. Yeni genelgeyle söz konusu olan tüm düzenlemeler kaldırılarak Bilim Kurulu kararlarına göre hareket edilmesine karar verildi.