Kamu işçilerine ek zam ne zaman verilecek? 2022 İşçiye ek zam ne kadar verilecek?

Kamu çalışanların yakından takip ettiği ek zam açıklaması ile birlikte gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Başkan Erdoğan, milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren ek zam müjdesini katıldığı bir televizyon programında açıkladı. Peki Kamu işçilerine ek zam ne zaman verilecek? 2022 İşçiye ek zam ne kadar verilecek?

Kamu işçilerine ek zam hakkında müjdeli haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Uzun süredir yakından takip edilen milyonlarca kamu işçinin bekledikleri 2022 ek zam haberi ile birlikte "Kamu işçilerine ek zam ne zaman verilecek? 2022 İşçiye ek zam ne kadar verilecek?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

Memura ek zamla birlikte 30,95 oranında zam yapıldığı belirtilmişti. Başkan Erdoğan, 'Memur sözleşmesinde yaptığımız gibi yüzde 2,5'luk bir ilave ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

İŞÇİYE EK ZAM NE KADAR, NE ZAMAN ÖDENECEK?

Erdoğan yeni bir müjdeyi duyurdu. Sayısız işçiye beklenen haberi verdi. Yapılan açıklamada, ''Burada bir müjde de, işçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz.

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır. İşçi ücretlerine yaptığımız bu ilave artışın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'' sözlerine yer verdi. Ek zam konusunda tarih ve diğer detaylar henüz belli değil.

Daha önce ise memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranı ek zam ile birlikte 30,95 olarak açıklanmıştı.

KAMU İŞÇİSİ NEDİR?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçiler ile mevsimlik veya kampanya işlerinde ya da orman yangınıyla mücadele hizmetlerinde ilgili mevzuatına göre geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir.