Kahvede hırsız nöbeti! Tarlaya mobese kurdular

Bursa'da senelerdir şeftali ve armutları çalınmasın diye sabaha kadar tarlada nöbet tutan köylüler bu yıl teknolojik bir yöntem buldu. Köyü kameralarla donatan çiftçiler, kahvede ekranın başına oturup hırsızları bekliyor.

BİR YILLIK EMEKLERİ ÇALINIYORDU

Türkiye'nin en kaliteli armut ve şeftalilerinin yetiştiği Bursa Gürsu'da ürünlere her yıl hırsızlar dadanıyordu. Köylüler bir yıl boyunca emek verdikleri mahsullerini çaldırmamak için gece tarlalarda nöbet tutuyordu. Bu sene hırsızlara karşı teknolojik bir çare bulan köylüler, köyün ve tarlaların giriş ve çıkış notlarına güvenlik kamerası sistemi kurdu.

HEMEN JANDARMAYI ARIYORLAR

Bu kameraları köy kahvesine kurdukları ekrana yansıtan köylüler, kahvede çaylarını içerek hırsız nöbeti tutuyor. Köylüler şüphelendikleri araçları hemen koordineli çalıştıkları jandarma ekiplerine haber veriyor. Köydeki ekranın başında sürekli birileri bulunurken, şüpheli araçlar ihbar edilerek köyde oluşacak hırsızlıkların önüne geçilmiş oluyor.

Köy muhtarı Hasan Efe, "Biz eskiden meyve hırsızlığı olmasın diye bahçelerde sabaha kadar nöbet tutuyorduk. Şimdi rahat ettik. Bu sistemi diğer köylerimiz de kurmaya başlayacak. Bursa ovası güvenlik kameralarıyla denetlenecek" dedi.