Kağıt fatura devri sona eriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-belge kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yaptığı değişiklik şirketlerin dijital dönüşümüne ciddi ivme kazandırdı.

22 Ocak 2022'de yapılan düzenleme ise e-faturaya geçişi neredeyse tüm sektörler için zorunlu hale getirdi. KOBİ'lerin finansal operasyonlarını daha verimli yönetebilmeleri için geliştirilen bulut tabanlı ön muhasebe programı Paraşüt'ün Kurucu Ortağı ve CEO'su Sean X Yu, KOBİ'ler için kağıt devrinin sona ermeye başladığını belirterek şunları söyledi: "

MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR

"E-ticaretten turizme kadar neredeyse tüm sektörler e-dönüşüm kapsamına alınıyor. Bu durum hiç kuşkusuz Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99,8'ini oluşturan KOBİ'leri de yakından ilgilendiriyor. Özellikle geçtiğimiz ocak ayındaki son düzenlemeyle birlikte KOBİ'ler bu konuya daha fazla ilgi göstermeye, zorunluluk kapsamına girmeseler bile e-dönüşüme geçmeye başladı. "Kağıt fatura yerine e-fatura kullanan işletmelerin maliyeti 16 liralardan kuruş seviyesine düşüyor."