Kadın girişimcilerle iftar! ''Sizler rol modelsiniz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çeşitli illerden gelen kadın girişimcileri, Külliye'de iftar programında ağırladı.

Kadınların ilham dolu hikayeleri olduğunu ifade eden ve sizlerin sağladığı istihdam, herkese cesaret veriyor" diyen Emine Erdoğan şöyle konuştu; "Sizler, Türkiye'nin bugünkü başarısının mimarı, geleceğinin umudu, göğsümüzde taşıdığımız gurursunuz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar, onları tek tipleştiren, tasarladıkları modele uydurmaya çalışan küresel bir mahalle baskısına maruz kalıyor." Uzun zamandır bu baskıları tersine çevirmek, kadınların önündeki birçok engeli kaldırmak gayretinde olduklarını ifade eden Emine Erdoğan, özellikle kız çocuklarının eğitim hakkından eksiksiz faydalanmasını istediklerini söyledi.

HİKAYELER ARTMALI

Erdoğan, "Güçlü kadınlar, güçlü bir toplum ortaya koyuyor. Bize bir harita gibi yol gösterecek rol modeller herkes için temel ihtiyaç. Yolun henüz en başında adım atmaya çalışan bir kadın görürseniz elinden tutun. Kadınların hak ve adalet ekseninde bir hayat sürmesi, ortak çabamızın, sizlerin bu muhteşem hikayelerinin yaygınlaşmasının ürünü olacak" dedi.