Kaderimin Oyunu'nun Asiye'si Öykü Karayel kimdir? Öykü Karayel kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Kaderimin Oyunu'nun Asiye'si Öykü Karayel oldu. Her şeye yeniden başlamak zorunda kalan bir kadının güçlü hikayesini konu olan dizide Karayel, izleyiciyi ekran başına kilitleyecek. Kuzey Güney dizisinde, Cemre Çayak karakterine hayat veren oyuncu son olarak Bir Başkadır dizisinde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Kaderimin Oyunu'nun Asiye'si Öykü Karayel kimdir? Öykü Karayel kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Öykü Karayel, yayın hayatına yeni başlayan dizi Kaderimin Oyunu'nda Asiye rolüyle karşımıza çıkıyor. Birçok dizi ve film projesinde yer alan ve adından sıkça söz ettiren Kaderimin Oyunu'nun Asiye'si Öykü Karayel kimdir? Öykü Karayel kaç yaşında, nereli, eşi kim?

KADERİMİN OYUNU ASİYE KİMDİR?

Kaderimin Oyunu, her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalan Asiye'nin hikayesi. Güçlü bir kadın olan Asiye bu mücadeledeki tüm gücünü sadece yüreğinden alıyor.

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR?

Öykü Karayel 20 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır.[4]Kenter Tiyatrosu'nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne girdi.

Henüz konservatuvar öğrencisiyken Krek'in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri'nde, Efes Özel Ödülü'nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü'nü almayı başardı.

Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in, ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı TV dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Katil Joe ile Moda Sahnesi'nde seyircilerin karşısına çıkmıştır. Kara Para Aşk adlı TV dizisine 30. bölüm ile dâhil olmuş ve dizide İpek karakterini oynamaktadır.

Kalp Atışı dizisinde genç beyin cerrahı Eylül karakterini, Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Dilruba Sultan'ı canlandırmıştır. En son Bir Başkadır dizisinde Meryem karakterine hayat vermiştir. Ünlü isim Can Bonomo ile evlidir.