Kabine toplantısında alınan yeni kararlar neler? Kabine toplantısı kararları açıklandı mı?

Kabine toplantısı bugün 16.25'te Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Kabine sonrası yapılacak açıklama ve yeni kararlar şimdiden merak konusu oldu. Söz konusu internet aramalarında; ''Kabine toplantı sonuçları nedir, yeni alınan kararlar açıklandı mı?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yeni bir kabine toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde gündemdeki pek çok konu ele alınırken, toplantı sonucu ve yeni kararlar ile ilgili yapılacak açıklama heyecanla bekleniyor. Peki Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar nelerdir?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLADI?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.25'te başladı.

KABİNE TOPLANTISI ELE ALINAN KONULAR NELER?

Kabinenin öncelikli gündem maddesi NATO olacak. Beştepe'deki toplantıda, bu konuda önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası üzerinde durulacak.

NATO üyesi ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteği kesmeleri konusunda takınılacak tavır ele alınacak.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın sonra erdirilmesi için yürütülen diplomatik çabalar, Doğu Akdeniz'deki son durum, Libya ve Afganistan'daki gelişmeler de ele alınacak diğer konular olacak.

Enflasyonla mücadele için atılacak adımlar değerlendirilecek

Kabine toplantısında fahiş fiyat artışları karşısında hükümetin aldığı tedbirlerin piyasaya yansıması da değerlendirilecek.

Enflasyonla mücadelede önümüzdeki dönemde atılacak adımlar ele alınacak.

PKK'ya karşı düzenlenecek yeni operasyonlar ele alınacak.

Terörle mücadele operasyonları da bir diğer önemli başlık. Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum görüşülecek.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye karşı düzenlenecek yeni operasyonlar değerlendirilecek.

Kabine toplantısı sonrası alınan kararları millete sesleniş konuşması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

KABİNE TOPLANTISI'NDA ALINAN KARARLAR NELERDİR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yoklama kaçağı gençlerimize, bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Açık cezaevindeki hükümlülerin, Kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz." dedi.

Başkan Erdoğan; "Bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilme sürecini başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.