Jeotermal suyla ısıtılan seradan domates ihracatı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde jeotermal suyla ısıtılan modern bir serada üretilen salkım domatesler, Almanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

102 bin metrekare kapalı alanda 2021'de kurulan jeotermal ısıtmalı salkım domates serasında hasat sürüyor. İhracatçı firmanın yöneticisi Merve Koyuncu, iyi tarım uygulamalarıyla bitkilerin yetiştirme süreçlerinin takip edildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

KİMYASAL KULLANMIYOR

"Burada topraksız tarımla 'bambus' arıları kullanarak ağırlıklı olarak doğal ve hormonsuz salkım domatesle bir miktar çeri ve kokteyl domates üretiyoruz. Kimyasal kullanmadan sadece biyolojik mücadeleyle ürettiğimiz ürünler Avrupa standartlarında. Gerekli sertifikalara da sahibiz. Domateslerin büyük kısmını Almanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bir kısmını da yurtiçine pazarlıyoruz. Avrupa'da bizi öne çıkaran en büyük faktör, biyolojik mücadele. Bu yılki hasadımızda 5 milyon kg domates üretmeyi hedefliyoruz."