İyiliğe 200 milyar adım attık

Dünyanın adımları iyiliğe dönüştüren ilk sağlık uygulaması Help Steps'e ilgi artıyor.

1.6 milyon kullanıcıya ulaşan uygulamada, Türkiye'deki kullanıcıların günlük ortalama adım ve bağış sayısı 8-10 bin civarında. Help Steps'in sağlıklı yaşama yönlendirirken kullanıcılara iyilik yapma fırsatı da sunduğunu belirten Help Steps Kurucusu ve CEO'su Gözde Venedik, "Bu özelliğiyle dünyada başka bir örneği bulunmuyor" dedi. Venedik, şu bilgileri paylaştı:

UNICORN OLMA HEDEFİ

"Toplumu sağlıklı yaşama teşvik ederken ihtiyaç sahiplerine de ulaşmayı istedik. İlk olarak 2 sivil toplum kuruluşu ve 1 bireysel yararlanıcıyla açıldı sistem. KAYD ve AHBAP sisteme eklenen ilk 2 STK oldu. Bu süreden sonra hızla büyüyen uygulamada şimdi Kızılay, TEMA Vakfı, UNICEF, TEGV, Türk Eğitim Vakfı, UCİM, SMA-DER, HAÇİKO'nun da aralarında bulunduğu 32 STK, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Darüşşafaka SK olmak üzere 5 spor kulübü ve bireysel yararlanıcılar bulunuyor. Uygulamada 197 ülkede çoğunluğu Türkiye kökenli kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Yerli ve yabancı yatırım fonlarıyla görüşüyoruz. Yatırımdan sonra ilk hedef 50 milyon kullanıcı, daha sonra 2025'e kadar 150 milyon kullanıcı hedefliyoruz. En az 20 binden fazla STK, spor kulübü ve sivil gruplar bulunacak. İyilik alanında unicorn olmak istiyoruz."

8 TON MAMA BAĞIŞLANDI

Uygulamada şu ana kadar hedefi tamamlanan bireysel yararlanıcı sayısı 18 oldu. Sokak hayvanları için faaliyet gösteren STK'lara adım bağışlarıyla yaklaşık 8 ton mama gönderimi yapıldı. Ayrıca bağışlanan adımlar 7500 fidana dönüştü.

NASIL KULLANILIYOR?

Help Steps'i indiren kullanıcılar telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24:00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip 'Adımlarımı HS'ye çevir' butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları ister biriktiriyor ister bağışlıyor. Şu ana kadar bireysel yararlanıcılar ve STK'lar için gönderilen toplam adım miktarı yaklaşık 200 milyar HS oldu. 200 milyar adım yaklaşık 10 bin dünya turuna denk geliyor.