İstanbul'da mart karı esareti

Baharı bekleyen İstanbullu dün de karla mücadelesine devam etti. Akşam şiddetini artıran kar ve fırtına, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Buzlu yollar hem sürücülerin hem de yayaların korkulu rüyası oldu.

İstanbul'da cuma başlayan kar yağışı dün de etkisini artırarak devam etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, öğleden itibaren etkili olacak yoğun kar yağışı nedeniyle vatanadşlara 'dışarı çıkmayın' uyarısı yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ise megakentte aralıklarla süren kar yağışına ilişkin "İstanbul'un genelinde anlık yağışlarla görüş mesafesinin azaldığı ve trafiği etkileyecek boyutta yağışın olabileceği mümkün. Özellikle yarın (bugün) öğleden sonraya kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek" dedi. İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yollar buz pistine döndü.

YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNÜŞTÜ

Sürücülerden bazıları araçlarıyla dükkanlara girmekten son anda kurtulurken, bazıları da kaza yaparak durabildi. Ataşehir'de de kar nedeniyle kayganlaşan yolda rampa aşağıya inen kamyonet ,sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle devrildi. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, yola saçılan sebzeler toplandı. Kartal'da da 20 ton yüklü TIR, buzlanma nedeniyle kayarak park halindeki servis aracına çarptı. Kazada araçlarda hasar meydana geldi.

TAKSİCİLERİN KAR FIRSATÇILIĞI

Yolcu seçen, taksimetre açmayan ve yüksek fiyat isteyen taksiciler dün de Taksim'i mesken tuttu. Karlı havayı fırsat bilen bazı taksiciler, vatandaşlarla çetin bir pazarlığa girdi. Anlaşan müşterisini aldı. anlaşamayan yoğun kar altında başka taksi bekledi.

BOĞAZA ATLADILAR

İstanbul'da karlı havada 2 kişi Üsküdar Salacak Sahili'nden denize girdi. Boğaz'da yüzen Ramazan Değer ve Mehmet Serkan Özten soğuk havada dakikalarca yüzdü. Ramazan Değer, "Yine her zaman olduğu gibi Kız Kulesi'nde yüzmeye geldik. Alışkanlığı olmayan insanlara tavsiye etmiyoruz. Hava çok soğuk. Spor sağlıktır, deniz şifadır" dedi.

ELEKTRİK KESİLDİ, TRAMVAY DURDU

Bağcılar tramvay hattında elektrik kesintisi nedeniyle Seyitnizam ve Çapa tramvay durakları arasında seferler durdu. Yolcular duraklara yürüyerek ulaşmaya çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri arızanın giderilmesiyle için çalışma başlattı. Tramvaydan inerek durağa yürüyen Cankurt Akkan, "Herhalde kalp hastası olmamız için yürümemizi istiyorlar" diyerek tepki gösterdi.