İstanbul Havalimanı'ndaki saatlik odalara büyük ilgi

İstanbul Havalimanı'nda uçuşların artmasıyla, terminaldeki havalimanı otelinde de doluluk oranları yükseldi.

İstanbul Havalimanı terminalindeki havalimanı otelinde doluluk oranları yükseldi. Otelde en çok talep gösterilen seçeneklerden biri ise saatlik konaklama türü. Otelde dinlenmek isteyen yolcular minimum 4 saatlik oda rezervasyonu yaptırabiliyor. İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde yer alan otelin 2021 yılını yüzde 75 doluluk oranıyla kapattığı belirtildi.

90 EURODAN BAŞLIYOR

Pandemide bile otele yoğun ilginin devam ettiğini belirten YOTEL Genel Müdürü Bora Göymen, yolcuların saatlik odalara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Göymen, "Saatlik odalarımız gittikçe artmaya başladı. Gecelik konaklamalarımız oluyor, bir de minimum 4 saatlik konaklamalarımız oluyor. Özellikle hava tarafında misafirlerimiz daha çok saatlik konaklamaları tercih ediyor. Çünkü bekleme süreleri uçuşlar da daha çok arttığından dolayı 12-16 saat aralığında oluyor. Fiyatlar 4 saatliklerde 90 eurodan başlıyor, yoğun talep dönemlerinde ise 110 eurodan başlıyor diyebiliriz" dedi.

EN ÇOK RUSLAR TERCİH EDİYOR

Oteli tercih eden ülkelerin başında Rus yolcuların geldiğini kaydeden Göymen, şöyle devam etti: "Pandemi öncesi 2019'da Amerikalılar ilk sıradaydı. Sonra Rusya ve İngiltere geliyordu. Pandemide orantılar tamamen değişti, Rusya ilk sıraya yükseldi. Şu an her iki otelimizde de Rusya birinci, Amerika ikinci, İngiltere üçüncü sırada."